Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Malford Milligan trio

1 oktober 2021 @ 19:30 22:45

Vanwege de huidige Corona – maatregelen en het feit dat ze regelmatig worden aangepast zal de voorverkoop pas starten in september 2021!

Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. Geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact. Later in 1981 brak hij zijn studie sociologie aan de University of Texas in Austin af ten gunste van de muziek. Milliganhoopte het studeren een jaar later weer op te kunnen pakken. Het liep allemaal anders…

Als zanger werd Milligan maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Als frontman van de band Storyville behaalde hij in de US grote successen en ook samenwerkingen met de Nederlandse Jack Hustinx (Shiner Twins) werden lovend ontvangen. In 2018 bracht Milligan in samenwerking met Hustinx onder de naam ‘Malford Milligan & The Southern Aces’ het album ‘Life Will Humble You’ uit. Het album kreeg goede kritieken en werd o.a. door the Euro Americana charts uitgeroepen tot album van het jaar.

Tijdens het optreden zal Malford Milligan als leadsinger vergezeld worden door Jack Hustinx – Guitar & backings en door Roel Spanjers – Piano & backings. Ook neemt hij deel aan de theatertour The Sound of Blues een show georganiseerd door Johan Derksen.

Open Road Sessions

Bekijk de site van Organisator

Witte kerkje Terheijden

Hoofdstraat 1
Terheijden, 4844 CA Nederland
+ Google Maps