Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Malford Milligan – Uitverkocht !

1 oktober @ 20:30 22:30

Door de versoepelingen per 25 september 2021 vervalt de 1,5 meter maatregel. Dit betekent dat wij dus voor het concert van Malford Milligan weer de normale zaalcapaciteit mogen gebruiken. Dit betekent dan ook dat wij een show houden die begint om 20.30 uur, waarbij de zaal open zal zijn vanaf 19.45 uur. Dit betekent dat u een volle avond kunt genieten van het optreden. Wij zullen dan wel iedereen om een Corona toegangsbewijs (vaccinatiebewijs of recente test) moeten vragen. Dit betekent dat toegang uitsluitend op vertoon van geldige test of vaccinatie kan plaatsvinden. Zonder Corona toegangsbewijs dus geen toegang.

Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. De soulzanger groeide als zwarte albino op in een gesegregeerd Texas waar hij zijn stem vond in de soul & blues. De raciale kwesties en de pijn die hij ervoer gedurende zijn jeugd, daar sprak de zanger nooit openlijk over. Op zijn nieuwe album ‘I Was A Witness’ durft Milligan deze verhalen op 62-jarige leeftijd eindelijk met het publiek te delen. 

I Was A Witness (verwacht in september 2021) is na Sweet Cherry Soul (2002) en Life Will Humble You (2018) het derde studioalbum dat Malford Milligan met zijn band Malford Milligan & The Southern Aces opnam onder leiding van gitarist en producer Jack Hustinx. Over Life Will Humble You schreef Altcountry het volgende; “Als Milligan zijn mond opendoet dan vraag je je even af of Otis Redding weer onder de levenden is. Of Eddie Hinton. Of Solomon Burke. Want ja, die stem… Wat een stem!”

Milligan tourde inmiddels enkele malen door Nederland en België met The Southern Aces waar zij naast de bekende poppodia ook te zien waren op gerenommeerde festivals als Blues Peer en Zwarte Cross. Op het moment is de band het middelpunt van de succesvolle theatertour ‘The Sound of The Blues & Americana’, gepresenteerd door Johan Derksen. 

In de jaren ’90 was de zanger de frontman van de ‘all-star band’ Storyville die hij samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan, oprichtte. De zanger werd door de jaren heen maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. In Terheijden speelt hij in een intieme setting, waarbij hij zal worden geleidt door Roel Spanjers en  Jack Hustinx.

Open Road Sessions

Bekijk de site van Organisator

Witte kerkje Terheijden

Hoofdstraat 1
Terheijden, 4844 CA Nederland
+ Google Maps