Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD Philip Kroonenberg

26 november @ 19:30 22:45

Let op! Vanwege Corona hebben wij twee identieke shows op een avond. Deze optredens vinden plaats van 19:30 – 20:45 en 21:30 – 22:45.

De Haagse singer-songwriter, gitarist en psychotherapeut Philip Kroonenberg werd in de jaren ’80 en ’90 bekend door zijn werk met bands als The Freelance Band en als soloartiest. In 2016 werd bij zijn vrouw en Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer kanker geconstateerd. Philip Kroonenberg schreef hier een plaat over: “Some More Time” de CD is de definitie van liefde door een singer-songwriter die op de toppen van zijn kunnen presteert. In 2019 heeft hij in kranten en televisie zijn verhaal en muziek toegelicht, waaronder in de Volkskrant en bij DWWD.

Het album ontstond als vanzelf in de wachtkamers van ziekenhuizen waar zijn vrouw in behandeling was. Kroonenberg: ‘Dan ben je zo kwetsbaar. Soms zat ik wel uren te wachten… En die liedjes die kwamen gewoon,’ zegt Kroonenberg. Op de plaat hoor je de voortgang van de ziekte terug in de teksten, omlijst door prachtige, sobere Americana, geïnspireerd door de muziek van artiesten als Ry Cooder, Bob Dylan en Tony Joe White. Het swingt, de blues is nooit ver weg en dan is er de stem van Philip die referenties oproept aan swamps en prairies.

Eind goed, al goed, zijn vrouw is gelukkig hersteld en Philip Kroonenberg gaat met zijn muzikale verhaal het land in, met het titelnummer “Some More Time” als lijflied: “We got some more time. To finish what we started. So, let’s get it on get it on right away. And let time be our friend again.”

www.openroadsessions.nl

Witte kerkje Terheijden

Hoofdstraat 1
Terheijden, 4844 CA Nederland
+ Google Maps