Ga naar de inhoud

Carter Sampson, donderdag 15 december

“Fluwelen stem met een aandoenlijk schurend randje”

Carter Sampson, “The Queen of Oklahoma” treedt op donderdag 15 december 2016 op in het Witte kerkje in Terheijden. Carter Sampson, een perfect voorbeeld van een alt-country zangeres uit ‘the midwest’ van de States. Rauw en eerlijk, maar ook charmant en met een geweldige tas vol messcherpe songs. Zij komt samen met BJ Baartmans en Eric de Vries die ook met haar op Italiaanse tournee zijn geweest en intussen samen met de band Hidden Agenda De Luxe een kerst CD met haar hebben opgenomen. Naast haar eigen nummers zullen er ook nummers worden gespeeld van deze kerst CD.

carter_sampson

Carter neemt de tijd voor haar muziek. Ze zingt vaak in een aangenaam voortkabbelend tempo, met hier en daar een flinke uithaal naar country. Haar stem werkt. Beetje fluweel, maar wel altijd dat aandoenlijke, schurende randje. In combinatie met de teksten kun je niet anders dan het verhaal volgen dat ze kwijt wil. Dat gaat over zich te weer stellen tegen de moeilijkheden en blijven zoeken naar een klein beetje geluk in het leven. Dat geluk vindt ze in het reizen, metafoor voor alles wat ze als leven beschouwt.

Zij geeft gemiddeld 200 concerten per jaar en en dat hoor je terug in de soepelheid waarmee ze laveert tussen country, folk en americana. Haar laatste album ‘Wilder Side’ verscheen dit jaar en ontving louter lovende recensies. ‘Wilder Side’ is een parel in het genre country folk. Een CD die zeker hoog zal eindigen in de jaarlijsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *