Ga naar de inhoud

Concerten en Corona virus

Sinds maart 2020 hebben wij als zaal te maken met het Corona – virus. In eerste instantie betekende dit dat alle concerten werden stopgezet en buitenlandse artiesten hun optredens annuleerden. Vervolgens zijn wij samen met de mensen van het Witte kerkje in Terheijden ons gaan beraden op het nieuwe seizoen 2020 – 2021. Wij wilde graag de concerten voort zetten, maar dat moest dan wel op een verantwoorde en veilige wijze kunnen gebeuren. Dit betekent dat wij veel aanpassingen hebben gedaan, in lijn met de richtlijnen opgesteld door het RIVM, tijdens de zomer zo hebben wij gekeken naar looppaden, nieuwe opstelling zaal gebaseerd op aantallen die waren toegestaan, schermen voor bar en binnenkomst, contactloos betalen en online kaartverkoop via de website. Kortom alles gedaan om naast mooie concerten ook de veiligheid te waarborgen.

Om toch ervoor te zorgen dat toch nog zoveel mogelijk bezoekers de concerten kunnen bezoeken en om het nog enigszins rendabel te houden vinden er twee identieke optredens per avond plaats. Deze optredens vinden plaats om 19.30 – 20.45 en van 21.30 – 22.45. Zodoende hebben wij in september 2020 ons eerste concert weer kunnen laten plaatsvinden, hetgeen prima is verlopen. Echter vervolgens werden wij geconfronteerd met nieuwe maatregelen. Maatregelen die iedereen begrijpt als wij kijken naar de oplopende besmettingen. Deze nieuwe maatregelen betekenen dat wij de bezoekersaantallen hebben moeten bijstellen van 40 naar 30 bezoekers, maar ook dat wij geen horeca meer mogen hebben. Dit betekent dat er geen drankje meer mag worden geschonken, maar enkel nog genoten kan worden van een concert. Dit is natuurlijk een aderlating voor de inkomsten, echter desondanks hebben wij besloten om door te gaan. Wij denken dat het goed is om in deze tijd toch nog een plaats te kunnen bieden aan enige ontspanning en ook de veelal Nederlandse artiesten te steunen in een zeer moeilijke periode. Zolang het allemaal nog verantwoord kan gaan wij dus door.

Dit betekent dat wij dus ook nog druk bezig zijn met het boeken voor de concerten in 2021, aangezien wij januari 2021 nog hebben openstaan en de eerste annulering voor 2021 ook hebben ontvangen. Helaas heeft Session Americana zijn optreden voor april 2021 geannuleerd, echter wij hebben afgesproken dat zij hopelijk april 2022 weer komen optreden. Kortom het zal nog wel even een onzekere periode blijven met wijzigingen in het programma en met aanpassingen. Wij hopen toch dat jullie ondanks alles blijven komen en ons en de artiesten willen steunen.

1 reactie op “Concerten en Corona virus”

Reacties zijn gesloten.