Ga naar de inhoud

Eerste optreden seizoen 2020 – 2021 geboekt

Nog druk bezig met de kaartverkoop van het komende concert O’Dreams op 30 januari 2020 heb ik ook alweer het eerste concert voor het seizoen 2020 – 2021 geboekt.

Op donderdag 24 september zal de Australische bluesartiest Lloyd Spiegel optreden in het Witte kerkje in Terheijden. Lloyd Spiegel is de ambassadeur van de Australische blues. Hij beschikt over een warme stem en een indrukwekkende fingerstyletechniek.

Lloyd Spiegel is nog net geen veertig jaar oud, maar staat toch al meer dan vijfentwintig jaar op het podium. Al op dertienjarige leeftijd tourde hij door Australië vergezeld door zijn vader en een leraar omdat zijn schoolopleiding moest worden afgemaakt.

Als zestienjarige trok hij naar de USA  en ontmoette Brownie McGhee, één van zijn voornaamste inspiratiebronnen bij wie hij enige tijd in huis woonde. Later betrok hij een kamer boven de Grand Emporium in Kansas City en deed er podiumervaring op met grootheden uit de blues zoals Luther Allison, Ray Charles, Bob Dylan, Etta James en BB King.

Eenmaal terug in Australië trok hij de belangstelling van Sony Japan, hetgeen hem een hit en uitverkochte zalen opleverde in het land van de rijzende zon. Momenteel tourt Lloyd Spiegel de wereld rond enkel gewapend met een akoestische gitaar en een stompbox. Hij beschikt over een indrukwekkende fingerstyle techniek en een bijzonder krachtige en warme stem.

Met negen cd’s op zijn naam, een onafgebroken tourschema en dito podiumervaring is hij uitgegroeid tot de drijvende kracht van akoestische bluesscene in Australië. Het toonaangevende Australian Guitar Magazine nam Lloyd op in een lijst van de vijftig Australische topgitaristen aller tijden.

Wil je alvast een indruk krijgen luister dan eens op Spotify naar zijn CD “Double Live set”.