Ga naar de inhoud

Jeroen Kant & Andre van den Boogaart

De twee Brabantse singer-songwriters Jeroen Kant en Andre van den Boogaart, die in hun moedertaal zingen zullen het Puur Wit seizoen 2015 – 2016 afsluiten. Beide authentieke zangers zingen over zaken die hen raken en die rechtstreeks uit het leven zijn gegrepen zullen op donderdag 26 mei 2016 optreden in het Witte kerkje in Terheijden.

Afbeelding1

Jeroen Kant
Jeroen Kant is een eigenzinnig liedjesschrijver. Verwacht van hem geen lieve liedjes of zeemzoete love songs. Zijn terrein is dat van de authenticiteit en de cynische weemoed. Hij zingt over spijt, de monotonie van het bestaan, gemiste kansen en de gulzigheid van de moderne mens naar steeds meer.

Zijn liedjes zijn verhalen die ergens over gaan en die je aan het denken zetten. Jeroen Kant zoekt en streeft naar authenticiteit en vindt die ook. Geen clichés, geen compromissen en verlies van eigenheid. Wie naar zijn songs luistert, merkt dat en weet dat hier iets klinkt dat echt is.

Jeroen Kant is winnaar van de Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van ‘De Grote Prijs Van Nederland’ 2011. Deed in 2013 mee aan ‘De Beste Singer Songwriter Van Nederland, speelde theater- en clubtours en festivals als de Zwarte Cross.

“In de lijn van Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot”, sprak de pers over Jeroen Kant. Stap in de compacte wereld van Jeroen Kant, gevuld met liedjes en gedichten vol liefde, humor en zelfspot. Met zijn vierde album “Nooit Genoeg” laat Kant horen dat hij tot de top van zijn genre behoort.

Andre van den Boogaart
André van den Boogaart is een artiest van het authentieke soort, charmante rocker met Brabants hart, zingt zijn ruwe, maar gevoelige blues ook in zijn moedertaal. Een gitarist en zanger die het leven ook echt beleeft en dat met rauwe poëzie beschrijft. Zijn liedjes zijn dan ook allemaal rechtstreeks uit het leven gegrepen.

De Brabantse singer-songwriter André van den Boogaart is niet van de zoetsappigheid. Hij zingt over drank, depressie en het gebrek aan geld. Van de Boogaart is zonder meer een ruwe bolster. Zijn blanke pit ontdek je tussen de regels van zijn openhartige teksten. Het rauwe karakter komt veelvuldig terug in de woorden. Soms vervaarlijk en stoer, een andere keer gevoelig.

In 2012 verscheen zijn eerste eigen werk, ‘Met modder in mijn bloed’. Het nummer “Hey God’ van deze Cd werd in 2012 door de Brabantse omroepen verkozen tot Brabants Moiste. In 2014 verscheen zijn tweede album, ‘Rauwe Rand’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *