Ga naar de inhoud

Mercy John

Donderdag 28 september 2017

Noem het Roots, noem het Americana, de muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten als Tom Petty en Bruce Springsteen. Ook invloeden van Ryan Adams en The Jayhawks zijn hoorbaar. Begin 2017 verscheen zijn veelgeprezen nieuwe CD “This Ain’t New York”, waarin Mercy John een wereld, vol angst en geluk, liefde en verdriet beschrijft. Tijdens het concert wordt Mercy John begeleid door zijn gitarist Rolf Verbaant en toetseniste Kirsten Boersma. Zij zullen zorgen voor een mooi en bijzonder intiem concert

Opgegroeid in een klein dorp midden in het Brabantse niemandsland, ver van de grote wereld, is zijn eigen jeugd een goede voedingsbodem geweest voor de Americana die Mercy John schreef, luisterend naar artiesten als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams. Op jonge leeftijd droomde hij van een nog onbekende wereld en het avontuur. Later ontdekte hij al reizend en zoekend naar dat avontuur dat juist thuis de plek is waar het hart ligt en dat de wereld misschien wel erg groot en soms maar moeilijk te begrijpen is.

Na de geprezen debuut plaat ‘Five More Days & A Mattor of Somewhere’ was Mercy John regelmatig te horen op Radio 1, Radio 2 en 3FM. Verder verzorgde hij het voorprogramma van o.a. Tony Joe White, Van Dik Hout en Niels Geusebroek. Begin 2017 verscheen zijn nieuwe CD ‘This Ain’t New York’ waarin Mercy John een wereld, vol angst en geluk, liefde en verdriet beschrijft. Op het zelfgeschreven materiaal is de zanger en liedjesschrijver ontwapend eerlijk over onze wereld vol angst, geluk, liefde en verdriet. Het geluid past binnen de Americana en is een geslaagde samensmelting van relaxte folkrock liedjes en vlot countrypop repertoire, dat ongetwijfeld in een groot Amerikaans songbook zou kunnen thuishoren.

Video: Mercy John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *