Ga naar de inhoud

Puur Wit & Ad Vanderveen

In de Puur Wit concertenreeks zal Ad Vanderveen + acoustic combo op donderdag 28 mei 2015 optreden in het Witte kerkje in Terheijden. Ad Vanderveen is de Nederlandse Neil Young en een van de meest gerespecteerde singer-songwriters. Zijn gitaarwerk is onovertroffen, zijn stem goed en de liedjes zijn stuk voor stuk meeslepend.

Ad Vanderveen

ad vanderveen2

Ad Vanderveen heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde singer-songwriters in de hedendaagse folk en roots. Hoewel hij geboren is in Nederland (Hilversum, 1956) en de helft van zijn familie is Canadees. Het is dan ook niet vreemd dat hij veel inspiratie uit die contreien haalt voor zijn Americana-songs.

Ad Vanderveen is de Nederlandse Neil Young. Hij mixt moeiteloos akoestisch en elektrisch, hij is een folkie én een rocker. En hij is onverwoestbaar. Zijn gitaarwerk is onovertroffen, zijn stem goed en de liedjes zijn stuk voor stuk meeslepend. Sinds Vanderveen begin jaren negentig koos voor een solocarrière, leverde hij meer dan twintig cd’s af en werkte met tal van grote namen, zoals Al Kooper, Al Perkins, Herman Brood, Flaco Jiminez en Iain Matthews.

Tijdens het optreden op 28 mei presenteert Ad Vanderveen zijn nieuwe dubbelalbum “Present of the past / Requested revisited” uitgebracht. Naast splinternieuw werk bevat het ook oude favorieten in een nieuw jasje. Tijdens het optreden zal Ad vergezeld worden door het acoustic combo bestaande uit: Timon van Heerdt (bass, vocal), Rene Kaaij, (toetsen en accordeon ) en Kirstin de Ligny (autoharp, percussion, vocal)

Video: Ad VanderVeen & Kirstin de Ligny

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *