Puur Wit & Gordie Tentrees and Jaxon Haldane

  • door

In de Puur Wit concertenreeks zullen Gordie Tentrees & Jaxon Haldane op donderdag 26 november 2015 optreden in het Witte kerkje in Terheijden. De avond zal worden geopend door multi-instrumentalist Jaxon Haldane, die daarna Gordie Tentrees zal begeleiden. Twee fantastische muzikanten op één avond.

Gordie Tentrees & Jaxon Haldane

Gordie Tentrees & Jaxon Haldane

Gordie Tentrees is een singer-songwriter uit het ruige Yukon gebergte in Noordwest Canada. Hij is oneindig veel onderweg in Noord-Amerika en daarbuiten en die beleving omschrijft hij in prachtige liedjes. Hij zingt verhalende teksten die hij “foot stomping” brengt met intens gitaarspel en een bezielende inzet. De Canadees is stilistisch een beetje opgeschoven van blues naar country van het losse soort. Gordie heeft intussen zes platen uitgebracht en soms wel 200 concerten per jaar gedaan. Hij toerde ook met Fred Eaglesmith, Mary Gauthier en Kelly Joe Phelps.

Hij komt samen met Jaxon Haldane, voormalig bandleider van een Canadese punk–bluegrassband. Hij is een echte multi-instrumentalist en speelt o.a. banjo, mandoline, viool zaag en sigarenkistje gitaren.

De show staat in het teken van de “Less is more” tour, waarin hij zijn nieuwe Cd met de gelijknamige titel zal presenteren. De avond zal worden geopend met een optreden van Jaxon Haldane. Vervolgens zal hij Gordie Tentrees begeleiden bij zijn optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *