Ga naar de inhoud

PUUR WIT & GREG TROOPER

In de Puur Wit concertenreeks zal Greg Trooper op donderdag 23 april 2015 optreden in het Witte kerkje in Terheijden. De uit New Jersey afkomstige Americana singer-songwriter Greg Trooper staat bekend als een geboren artiest met ijzersterke liedjes.

Greg Trooper

Greg Trooper

Greg Trooper heeft in de loop der jaren al heel wat fans om zich heen verzameld met zijn krachtige performance en vakkundig geschreven liedjes, die evenveel schatplichtig zijn aan Bob Dylan en Otis Redding als aan Hank Williams.Hij begon zijn muzikale carrière al eind jaren ’80 nadat hij zich had laten inspireren door de folk en singer-songwriters uit de New Yorkse scene. Na zijn studie vestigde hij zich in Texas waar hij tevens grootheden zag spelen als Guy Clark en Townes Van Zandt. Zijn eerste twee albums trokken direct de aandacht van diverse grote artiesten in Nashville met als resultaat dat Steve Earle een liedje van hem opnam waarna er vele andere artiesten volgden.

De muzikant nadert de zestig, maar staat nog steeds met evenveel plezier en passie op de planken als in de jaren zeventig, toen hij in kleine Amerikaanse folkclubs voor het eerst van zich liet horen. Twee onvrijwillige verhuizingen, een beroving én Hurricane Sandy konden de fenomenale songwriter Greg Trooper niet beletten een prachtige nieuwe plaat “Incident on Willow street” uit te brengen verleden jaar.

Meer informatie? Kijk op:
Facebook
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *