Ga naar de inhoud

Puur Wit & Gregory Page

In de Puur Wit concertenreeks zal op donderdag 18 februari 2016 Gregory Page optreden in het Witte kerkje in Terheijden. Hij is één van de vermakelijkste attracties van het Nederlandse kleine zalencircuit, waarbij Page zich van allerhande zaken bedient om zijn publiek te vermaken. Korte verhalen, oude zangapparatuur, poëzie, opgenomen orkestpartijen, vlot gitaarspel en zoetgevooisde zangpartijen vormen daarbij een integraal geheel dat met veel elan door Page voor het voetlicht wordt gebracht.

Gregory-Page

Gregory David Page is geboren in Engeland. Zijn Armeense en Ierse ouders ontmoetten elkaar toen zij, afzonderlijk van elkaar, met hun bands op tournee waren in het Midden-Oosten. Page groeit op in Noord-Londen in een muzikaal gezin. Hij studeert er klassiek gitaar en compositie & muziekleer. Later verhuist hij naar de Verenigde Staten en begint daar onvermoeibaar zijn eigen muziek te schrijven en op te nemen. Gregory groeit uit tot een meesterlijk tekstschrijver en maakt prachtige muziek

Gregory Page is naar eigen zeggen singer-songwriter, jazzmuzikant en filmmaker. Zijn stem heeft weg van die van Chet Baker en zijn muziek bevat altijd een zweem van melancholie zonder dat je daar verdrietig van wordt. De muziek die de half Ierse, half Armeense muzikant maakt is een mengeling van jazz, muziek uit de jaren twintig en folklore vertaald naar 2016. Hij is een romanticus die met grote gedrevenheid al zijn energie stopt in melancholieke liedjes die een gevoel van voorzichtig geluk oproepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *