Ga naar de inhoud

Puur Wit & JW Roy


In de Puur Wit concertenreeks zal JW Roy op donderdag 26 februari 2015 optreden in het Witte kerkje in Terheijden. “Met zijn liedjes vol blues, soul en country legt JW Roy een brug tussen Nederland en Amerika.”

JW Roy
Jan Willem Roy is een veelzijdig muzikant, een singer-songwriter die even gemakkelijk vertoeft in het Americana-genre als in de Nederpop en zich als een vis in het water voelt in zowel de blues- als de rockmuziek. Hij zingt zowel in het Nederlands als Engels.

foto: Femke Hoogland
foto: Femke Hoogland

Hij werd bekend in 1996 als hij begint met The One Night Band. Een jaar later verschijnt het debuut “Round Here”, dat wordt onthaald als een rootsplaat van Amerikaanse klasse. Met zijn One Night Band treedt hij veelvuldig in het land op en verschijnen er nog een drietal platen. Begin 2001 stopt JW Roy & The One Night Band.

Begin 2005 verrast hij met “Laagstraat 443”. Anders dan voorheen zingt hij ditmaal in het Brabants, opgevolgd door enkele platen in het Nederlands. Ook heeft hij zich bezig gehouden met enkele projecten over zijn streek “8 zaligheden” en een over zijn passie voor wielrennen “Ach zalig man”. Momenteel werkt hij aan een nieuw Engelstalig album “ Dry Goods & Groceries” (release: oktober 2015) waarmee JW Roy terug keert naar zijn roots: de Americana.

Meer informatie? Kijk op:
Facebook
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *