Ga naar de inhoud

Puur Wit & Kieran Goss

In de Puur Wit concertenreeks zal op donderdag 17 maart Kieran Goss optreden in het Witte kerkje in Terheijden. Kieran Goss is een van Ierlands meest geliefde performers. De shows van deze uiterst sympathieke Ier en verhalen tussendoor zijn super entertainend. Hij is sterk in zijn liveoptredens door zijn bijzondere vermogen om met zijn publiek te communiceren.

Kieran Goss 

Kenmerkend voor Kieran Goss is de ontspannen manier waarop Kieran Goss zijn liedjes brengt in diverse Amerikaanse roots-stijlen. Onder zijn muzikale helden bevinden zich niet voor niets mensen als Johnny Cash, Kris Kristofferson en Willie Nelson.

Dat hij ook een songwriter extraordinaire is blijkt wel uit het feit dat veel van zijn songs ook door andere prominente artiesten zijn opgenomen zoals Rodney Crowell, Mary Black maar ook onze eigen Ilse Delange. Op het podium schittert hij en zijn fans in Nederland zullen hem ongetwijfeld nog herinneren van zijn zeer succesvolle Irish Unplugged Tour in 2003. Na lange tijd van afwezigheid in Nederland tourt hij voor het eerst in 10 jaar weer hier. Kieran tourt met Annie Kinsella die in de 2e helft van de show ook enkele nummers met hem zal meezingen.

Kieran Goss (1962) is geboren en getogen in County Down, Noord-Ierland. Hij begon op zijn negende met gitaarspelen en voorzag in zijn eigen onderhoud toen hij rechten studeerde door te openen voor Elvis Costello, Christy Moore en Joe Jackson. Na zijn afstuderen wilde hij geen advocaat worden en vertrok om in Frankrijk en Duitsland te gaan wonen. In 1989 keerde hij terug naar Ierland en nam zijn eerste plaat op: Brand New Star. Na Brand New Star kwam New Day (1994) en vervolgens Worse Than Pride

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *