Ga naar de inhoud

Puur Wit & Suzanne Jarvie (met Chris Brown & Rocky Roberts)

In de Puur Wit concertenreeks zal Suzanne Jarvie begeleid door Chris Brown & Rocky Roberts op donderdag 28 januari 2016 optreden in het Witte kerkje in Terheijden. De Canadese Suzanne Jarvie imponeerde met haar debuutplaat Spiral Road die meteen vergelijkingen oproept met Lucinda Williams en Emmylou Harris. Elf pareltjes vol hartzeer, pijn en prachtige muziek. Een plaat die een groot publiek verdient.

Suzanne Jarvie

SuzanneJarvie

Het is alweer een jaar geleden dat Suzanne Jarvie lanceerde haar debuutplaat Spiral Road. In die tijd zijn er meer dan 20 lovende kritieken op deze CD verschenen in de VS, Canada, Nederland, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk.

Het feit dat Suzanne Jarvie pas nu aan een solocarrière begint is vrij uitzonderlijk, want qua leeftijd is ze toch al in de buurt van de 50 jaar. Dat komt omdat ze vroeger podiumangsten had en zodoende er voor gekozen had om eerst haar universitaire studie positief af te ronden en als advocate aan de slag te gaan. Vervolgens is zij ook nog getrouwd en moeder van vier kinderen. Een tragisch ongeval van haar 14-jarige zoon, die ernstig gekwetst werd na een val van een draaitrap, en in een coma belandde, was trouwens de directe aanleiding tot het feit dat ze tijdens diens moeizame revalidatieperiode terug naar haar akoestische gitaar greep en eigen liedjes begon te componeren. Het hele gezin was het er unaniem over eens dat ze die liedjes moest vereeuwigen op een plaat en zo gebeurde.

Haar inspiratie wordt voortgezet, met de lancering van een EP met 6 nieuwe songs in januari 2016. Intussen is ook een nieuw album geschreven en zal waarschijnlijk in productie gaan in de herfst van 2016, voor een release in het begin van 2017.