Ga naar de inhoud

The Crooked Brothers

De plaats Winnipeg, in Canada heeft al veel fraaie roots muzikanten voortgebracht denk aan Neil Young, Romi Mayes en Ruth Moody, maar ook aan the Crooked Brothers. Op woensdag 23 november 2016 is deze veelzijdige Canadese rootsband die americana, blues, folk, rock en country mixt te zien in het Witte kerkje in Terheijden.  Qua stijl tappen de broeders uit diverse vaatjes, van lome laidback country tot pittige rauwe rootsrock met daartussen ook invloeden van rockabilly, opzwepende blues en virtuoos samenspel.

crooked_brothers_piebird3

Jesse Matas, Darwin Baker en Matt Foster dopen zichzelf op het podium om tot de The Crooked Brothers. Het ene moment zingen zij een klein ingetogen liedje, maar ze kunnen ook rocken en gruizig uit de hoek komen, eigenlijk zijn zij van alle markten thuis. Zoals gezegd waar het ene nummer verstild wordt gebracht met enkel pedal steel of een harmonica, heeft een ander stuk een bezwerende drumlijn en wordt de diepte gezocht met een opzwepende gitaar. De Canadezen brachten inmiddels meerdere albums uit die allen geweldig ontvangen zijn.

Hun nieuwste album ‘Thank you I’m sorry’ (het derde inmiddels) is misschien wel het meest afwisselende dat ze ooit maakten. The Crooked Brothers excelleren in vele stijlen met hun weidse landschap poëzie omlijst door hun zeer virtuoze muziek. De mannen staan garant voor een mooie avond van huilende steel tot up-tempo blues en van rockabilly feel tot gruizige rootsrock.