Ga naar de inhoud

Tom Neven & Linda Kreuzen

PUUR WIT presenteert: TOM NEVEN & LINDA KREUZEN

Dichterbij kunnen muzikanten niet komen. Bij het komende concert van Puur Wit op donderdag 26 januari 2017 is dat zeker het geval. Deze avond hebben wij een dubbel optreden van twee singer – songwriters die ieder hun eigen naam gebruiken voor het uitdragen van hun muziek, omdat deze zo persoonlijk is.

Ook dichterbij, aangezien beide artiesten komen uit Nederland te weten Etten-Leur en Rotterdam. Hun prachtige muziek, stemmen en teksten tonen eens te meer aan dat dat wat goed is niet altijd van ver hoeft te komen. Deze avond laat u genieten van het beste dat singer-songwriter muziek heeft te bieden. 

 tom-neven-linda-kreuzen

Tom Neven
Dichterbij kan een muzikant niet komen. In de luwte van flitsende talentenjachten die doorgaans vluchtige roem opleveren, creëert de singer-songwriter uit Etten-Leur Tom Neven (35) zijn eigen universum met ontroerende, minimalistische muziek. Pers en publiek reageren unaniem lovend op zijn debuutplaat ‘Closer’ uit 2016.

Het leverde hem inmiddels optredens op met A Balladeer en bij Radio 2. Ook mocht hij zijn tv-debuut maken bij VPRO’s Vrije Geluiden. ‘Closer’ is een persoonlijke plaat, die je zowel thuis als live in volle aandacht gekluisterd houdt. Dichterbij kan een muzikant niet komen.

Wat vindt de pers? “Vanaf het eerste nummer breekt Tom Neven door je muur heen en raakt hij je met zijn gezongen verhalen”, vindt VPRO’s 3voor12. OOR strooide met loftuitingen: “Zijn songs zijn zonder uitzondering ingetogen, vrij van tierelantijnen en met zorg en aandacht vervaardigd. Deze plaat smeekt om een snel vervolg”.

Linda Kreuzen
Haar debuut was in 2012 in De beste singer-songwriter van Nederland, waarna ze zich liet zich horen niet alleen in Nederland, maar ook in Londen, België, Duitsland en Azië. Een belangrijk hoogtepunt in 2013 was dat ze niet alleen de support act voor de Melanie mocht zijn, maar ook samen met haar het nummer “Lay Down” zong.

Linda Kreuzen gebruikt haar eigen naam voor het uitdragen van haar muziek, omdat dat wij zij maakt ze persoonlijk is. Haar muziek is een afspiegeling van wie zij is. Haar nummers hebben grof gezegd twee kanten, enerzijds rauw, wat donkerder en bluesy. Anderzijds zacht, soms speelser en meer poppy. Haar teksten gaan op de een of andere manier vaak over afscheid, maar ook over liefde en vraagstukken die me bezighouden.’

‘In mijn liedjes hoor je invloeden uit de jaren ’60/’70, denk aan Melanie, Janis Joplin en Hair. Ook heb ik in mijn tienertijd veel geluisterd naar onder andere Natalie Merchant, Tori Amos en Nirvana.