Ga naar de inhoud

Corona en concerten

Vanwege de door de overheid aangescherpte maatregelen om verdere verspreiding van het Corona – virus tegen te gaan hadden wij  besloten het concert van Lynne Hanson op donderdag 19 maart 2020 te cancellen.  In veel gevallen blijven onze concerten wel onder de 100 personen, maar wij waren van mening dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moesten nemen. Nog geen week later zien wij dat dit het enige juiste besluit is geweest.

Intussen is de harde werkelijkheid van de gevolgen van het virus bij iedereen doorgedrongen en worstelen wij allemaal met de vraag hoe dit verder zal gaan. Een ding is zeker het belangrijkste is dat wij verdere verspreiding voorkomen en zorg en aandacht hebben voor elkaar. Momenteel kan niemand de vraag beantwoorden wanneer dit achter de rug is.

Ook is niet aan te geven of en wanneer de concerten weer zullen gaan plaatsvinden. Het spreekt voor zich dat deze pas weer doorgang zullen vinden als dit verantwoord is en waarbij wij de richtlijnen van de overheid nauw zullen opvolgen. Vooralsnog hebben wij er nog niet voor gekozen om de concerten van april en mei 2020 al te cancellen, maar de ontwikkelingen te volgen.

Voor de artiesten is deze periode natuurlijk ook een zeer lastige periode, aangezien zij veelal voor hun inkomsten afhankelijk zijn van de concerten en de CD – verkoop. Veelal is een tour gekoppeld aan het uitkomen van een nieuwe CD. Intussen zien wij op Facebook allerlei initiatieven ontstaan, waarbij optredens via streams vanuit de huiskamer van de artiest  gevolgd kunnen worden. Mocht je een artiest in deze tijd willen steunen koop dan voor een keer weer een CD of LP van de artiest. Dat kan vaak rechtstreeks via de  artiest, maar ook via ons voorverkoop adres Rootsmailmusic in Breda. U kunt eenvoudig via een mail aan  info@rootsmailmusic.com een CD of LP bestellen en steunt zo ook de lokale ondernemer.

Tot slot ben ik ook al druk bezig met het komende seizoen, waarover ik iedereen op de hoogte zal houden. Voor nu wens ik iedereen het beste stay safe en let een beetje op elkaar.