Ga naar de inhoud

Live 24 februari 2022: My Darling Clementine

Op donderdag 24 februari 2022 starten wij onze concerten weer op met een concert van My Darling Clementine. Helaas kunnen wij maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen, maar zowel wij als de artiest willen het concert toch graag laten doorgaan. Ook is de aanvangstijd vervroegd naar 20.00 uur (zaal open 19.30) zodat wij een volledig concert kunnen organiseren tot 22.00 uur. Wij hopen dat iedereen net zo uitkijkt naar een concert als wij. 

Het echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgliesh vormt sinds 2010 samen het in Birmingham opgerichte duo My Darling Clementine. Het Britse duo klinkt zo Amerikaans als maar kan en maakt een combi van country en americana. Altijd met prachtige samenzang, terwijl vrolijke uptempo songs en gevoelige tranentrekkers elkaar afwisselen.

Michael Weston King is een succesvolle singer-songwriter die bekend is geworden met de alt. countryband The Good Sons en daarnaast tien soloalbums op zijn naam heeft staan. Hij werkte samen artiesten als Chris Hillman, Ron Sexsmith, Jackie Leven en Townes van Zandt, die zelfs een lied van hem opnam.

Lou Dalgliesh, is een gevierde Britse zangeres die vier soloalbums uitbracht en o.a. samenwerkte met Elvis Costello en Bryan Ferry.

In 2011 verscheen het debuutalbum van My Darling Clementine en in 2012 wonnen ze The Americana Music Artist of the Year tijdens de British Country Music Awards. Afgelopen jaar verscheen de CD “Country Darkness’ een liefdevol en oprecht eerbetoon aan Elvis Costello. Schitterende nummers, die tot duetten zijn getransformeerd. Met een eigen country en soul twist wordt de luisteraar getrakteerd op een dozijn aan romantische momenten en hartverscheurend liefdesverdriet.