Ga naar de inhoud

Live 28 oktober 2021: WALT WILKINS

Al jaren is Walt Wilkins samen met zijn begeleiders Bill Small en Bart de Win een graag geziene artiest bij de concerten van Open Road Sessions. Op donderdag 28 oktober 2021 doet hij weer eens Nederland aan en zal een optreden verzorgen in het Witte kerkje in Terheijden. Walt Wilkins zijn teksten, zijn warme stemgeluid en authentieke voordracht zorgen voor een optreden dat staat als een huis. Countryrock en folkrock met hier en daar een verstilde parel ertussendoor. Americana voor fijnproevers.

Walt Wilkins

De muziek van Walt Wilkins is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de typische West Coast sound (onder meer prachtige meerstemmige vocalen), maar is ook geïnspireerd op de soul, en kent daarnaast invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues. Kortom, een bonte verzameling muzikale geesten, die oorspronkelijke liedjes vertolken op een aanstekelijke en zeer geïnspireerde manier. 

Als songwriter, producer en bandleider werkte Walt Wilkins (San Antonio, Texas) vele jaren in Nashville. Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs, Kenny Rogers en Pat Green. Hij wordt als performer wel vergeleken met troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt. 

Hier in Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee platen van Sam Baker, met wie hij ook diverse keren in Nederland tourde. Na tien jaar Nashville-songwriter te zijn geweest, keerde Wilkins terug naar zijn geboortestaat Texas. Daar creëerde hij met zijn band The Mystiqueros een Texas Hill Country supergroep, die een podium biedt aan een bijzondere club zeer getalenteerde muzikanten en songwriters. 

De muzikale backbone van de band komt nu naar Nederland, in de bezetting van Walt Wilkins zelf, zanger/bassist Bill Small en Bart de Win, toetsen, accordeon en zang. Het betreft hier een bonte verzameling muzikale geesten die oorspronkelijke liedjes vertolken op een aanstekelijke en geïnspireerde manier.

Onlangs heeft hij ook weer een nieuwe CD “Pedernales” uitgebracht, waarover Texas Music het volgende zegt: “Walt Wilkins is a man at peace in a polarized world, paying homage to those recently passed like Billy Joe Shaver, John Prine, Tom T. Hall and Ric Ocasek” 

Informatie concert

Tickets kunt u online bestellen via www.openroadsesssions.nl. Door de versoepelingen die zijn aangekondigd per 25 september 2021, waarbij de 1,5 meter maatregel komt te vervallen kunnen wij weer de normale zaal capaciteit gaan gebruiken. Het concert begint om 20.30 uur, waarbij de zaal open zal zijn om 19.45 uur. 

Wij zullen dan wel iedereen om een Corona toegangsbewijs (vaccinatiebewijs of recente test) moeten vragen. Dit betekent dat toegang uitsluitend op vertoon van ene geldige test of vaccinatie kan plaatsvinden. Zonder Corona toegangsbewijs dus geen toegang.