Ga naar de inhoud

Live! Ben Reel Band

Op donderdag 18 april 2024 betreden de Ierse folk- en rootsrocker Ben Reel en zijn band het podium van het Witte kerkje in Terheijden voor een optreden bij Open Road Sessions.  Ben Reel is in de eerste plaats een geweldige zanger met een stem die doet denken aan een Roy Orbison en Bruce Springsteen. Hoewel hij geworteld is in Ierse muziek, biedt Ben Reel een moderne twist aan zijn repertoire. Reel weet met al zijn ervaring als geen ander te laveren tussen diverse muziekstijlen en pakt net zo makkelijk Southern Rock op als Blues, Soul of andere stijlen uit het spectrum, terwijl zijn politiek geëngageerde teksten een boodschap van liefde en vrede uitdragen.

Ben Reel is een singer-songwriter die niet alleen de Ierse podia heeft veroverd, maar heeft ook vaste grond gekregen in de Benelux en Duitsland. Hij heeft nog altijd geen sterrenstatus weten te bereiken, maar heeft vooral het respect en de erkenning van de echte muziekliefhebbers. In de afgelopen decennia heeft Ben Reel niet bepaald stilgezeten. Zowat om de twee jaar assembleerde de Ierse muzikant in zijn thuisstudio in South Armagh een langspeler. Albums stuk voor stuk van zeer hoogstaande kwaliteit waren. Gevuld met een mix van folk, rock en af en toe wat blues. 

De afgelopen jaren waren er nog wat Live-registraties die werden uitgebracht maar nu is daar met “Come A Long Way” het 11e studioalbum met nieuw werk. De elfde langspeler van Ben Reel is een release met veel verhalen. Op de hoes van Come A Long Way staan twee foto’s van Reel. Naast een foto als tiener, is er een afbeelding uit 2023. Ben Reel laat met deze twee foto’s zien nog steeds onderweg te zijn.