Ga naar de inhoud

Live! Bruno Deneckere & Nils de Caster

Op donderdag 25 januari 2024 nemen Bruno Deneckere & Nils de Caster, beide afkomstig uit België, je mee op een reis door hun Americana wereld bij Open Road Sessions in het Witte kerkje van Terheijden. Bruno Deneckere, ooit voorman van The Pink Flowers, brengt Americana met overtuiging en klinkt alsof hij zo overgevlogen is uit Texas. Hij brengt zijn muziek, gelardeerd met droge humor en een vet Amerikaans accent. Hierbij laat hij zijn zelfgeschreven lyrische songs tot leven komen, geïnspireerd door de grootheden als Bob Dylan en Willie Nelson. Maar de magie is niet compleet zonder de virtuoze aanwezigheid van Nils de Caster, de Gentse soulmaat van Bruno. Als meester op talloze snareninstrumenten, zoals mandoline, viool en lapsteelgitaar. 

Het is een bijzonder samenspel tussen Bruno Deneckere en Nils de Caster dat ontstond 25 jaar geleden bij The Pink Flowers. Destijds verankerd in de rockscène, vonden hun harten echter hun ware passie in de klanken van country, blues en folk. Hun muzikale reis leidde tot talloze projecten en samenwerkingen, waaronder met gerenommeerde artiesten als Guido Belcanto, Johan Verminnen en Elliott Murphy.

Reserveer nu je kaartje voor een avond van deze twee Vlaamse Americana/folk iconen Bruno Deneckere en Nils de Caster. Geniet van Americana juweeltjes, bluesy rock ‘n’ roll en muziek waarbij de humor vaak in de song zelf zit. Americana/folk op zijn mooist en zijn best.