Ga naar de inhoud

Live! Dean Owens & The Sinners

Op donderdag 28 maart 2024 zal Dean Owens met zijn band The Sinners optreden in het Witte kerkje in Terheijden. De uit Schotland afkomstige singer-songwriter, die inmiddels al twee succesvolle tours heeft gedaan in Nederland komt nu ook naar Open Road Sessions. Hij zal je met zijn band meenemen door zijn desert-noir en Americana genre, vertolkt met trompet, dubbele gitaar en contrabas, waardoor je je waant op de set van een spaghetti Western of in het wilde westen van Ennio Morricone.

Het jaar 2022 was zeer succesvol, voor Dean Owens, met de release van het geprezen album “Sinner’s Shrine,” dat hij opnam met niemand minder dan Joey Burns en John Convertino van Calexico in Tuscon, Arizona. Het album werd verkozen tot beste album van het jaar in The Americana UK Reader’s Poll, en Dean zelf ontving de prestigieuze titel UK Artist of the Year. 

The Sinners bestaan uit Craig Ross (elektrische gitaar), Adam McMillan (bas) en Philip Cardwell (trompet). Vooral het meespelen van een trompet maakt dit optreden nu al uniek. Dit alles en met Dean’s verschroeiende soulvolle stem voorop zal je meevoeren naar de Amerikaanse woestijnstaten maar ook naar het hart van Schotland. 

Laat je meevoeren op de klanken van de woestijn sound en Americana begeleidt door de klanken van een trompet, waardoor je je waant in het wilde westen.