Ga naar de inhoud

Live! Hidden Agenda Deluxe & Shaye Zadravec

Helaas konden wij de twee afgelopen jaren onze traditie met Hidden X-Mas Deluxe aangevuld met buitenlandse gast-vocaliste niet voortzetten. Vandaar dat wij blij zijn dat wij op donderdag 22 december 2022 toch weer deze traditie kunnen oppakken en zo de donkere dagen voor Kerstmis verlicht inzetten met een sfeervolle portie Americana in het Witte kerkje In Terheijden.

Ook nu zal Nederlands leukste altcountryband, Hidden Agenda Deluxe samen met de Canadese singer-songwriter Shaye Zadravec en haar gitarist Tim Leacock wordt weer een mooi programma samengesteld met keuzes uit het repertoire van Shaye Zadravec en Hidden Agenda Deluxe, aangevuld met kerst- en winterse Americana en Roots klassiekers.   

Hidden Agenda DeLuxe vaak geroemd als een van de leukste americana bands van de lage landen is Hidden Agenda Deluxe vanwege drukke bezigheden van de individuele muzikanten nu nog hoofdzakelijk actief als gelegenheidsband en bestaat uit BJ Baartmans, gitaar, drummer Sjoerd van Bommel, Bart de Win toetsen en bassist Gerald van Beuningen. Hidden Agenda Deluxe wordt in recensies vergeleken met veelal Amerikaanse grootheden zoals The Band, The Allman Brothers, Crosby Stills Nash and Young en anderen. 

Shaye Zadravec is een jonge Canadese muzikante, uit Calgary, maar op haar debuutalbum “Now And Then” klinkt ze als een grote countryzangeres die haar songs vol gevoel en doorleving vertolkt. Ze omschrijft zichzelf in een interview als volgt: “Ik beschouw mezelf als een vertolker in een Linda Ronstadt – Emmylou Harris-stijl, waarbij het mij om de inhoud van het nummer gaat en dat op een oprechte manier interpreteert”. Haar gitarist Tim Leacock is ook afkomstig uit Calgary en is daar bekend als de “Calgary ‘s Keith Richards” vanwege zijn soulvolle zang en energieke gitaarspel.