Ga naar de inhoud

Live! Jubileumconcert

Op zondagmiddag 22 januari 2023 vieren wij het 10 jarig bestaan van de Open Road Sessions concerten in het Witte kerkje. Momenteel zijn wij nog druk bezig met de organisatie van deze middag, maar intussen is wel het programma bekend. Wij hebben een tweetal mooie optredens weten vast te leggen voor deze middag van Roelofs & van Bommel en de Guy Verlinde & The Artisans of Solace. 

Deze middag begint om 13.00 uur met voor iedereen een koffie of thee en gebak om ons jubileumconcert feestelijk te starten. Roelofs & van Bommel zal het jubileumconcert aftrappen met een optreden van 13.30 – 14.30 uur. Vervolgens zal er een pauze zijn met een gratis drankje, waarin wij zullen terugblikken op 10 jaar Open Road Sessions. Tevens kunnen wij in de zaal alles regelen voor het concert van Guy Verlinde & The Artisans of Solace. Dit optreden start om 15.30, waar wij na afloop van dit optreden nog graag met jullie een drankje drinken op ons jubileum.

Roelofs & van Bommel 

Na jaren in de studio met elkaar gewerkt te hebben en als sidemen bij menig singer-songwriter en americanaband hebben Mike Roelofs (keys en zang) en Sjoerd van Bommel (percussie en zang) besloten om ook als duo met onvervalste grooves maar ook met materiaal met extra verdieping het livecircuit in te duiken. De insteek is Gospel – New Orleans en alles wat verwant daaraan is, met soms een jazzy benadering en rootsy muziek.

Mike Roelofs heeft ondanks zijn jonge leeftijd al menig prijs weten binnen te halen en dat in verschillende disciplines, wat aangeeft dat the natural musician geen echte grenzen kent om uiteindelijk maar een soort muziek te maken: goede muziek, niet verdeeld in vakjes maar van alle markten thuis en toch met een eigen stem. Zo heeft hij in 2018 de Glenn Corneille prijs 2008 gewonnen en Award toegekend gekregen op het North Sea Jazzfestival.

Over Sjoerd van Bommel kunnen we kort zijn, menig Nederlandse band heeft gebruikt gemaakt van zijn diensten in zowel het live circuit als in de theaters met acts als Jango Edwards, Bots, Frederique Spigt. Daarnaast met the Watchman, Philip Kroonenberg, Mrs. Hips en verschillende formaties met BJ Baartmans waaronder Hidden Agenda en Wild Verband, bijna te veel om op te noemen. Zijn percussieve melodische drumstijl, op zwarte soul/rootsmuziek gebaseerd, maakt dat er altijd te swingen valt maar dat er ook diepere lagen in de muziek worden aangebracht.

Guy Verlinde & The Artisans of Solace

GUY VERLINDE (B)

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde (Gent – Aartrijke) de Belgische blues & rootsscene. Hij toerde non-stop door Europa, nam 14 albums op in 13 jaar en speelde in tal van prestigieuze clubs en op internationale festivals, waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck … De afgelopen jaren tourde hij in een kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album “All Is Forgiven” en liet zien dat hij naast de blues ook thuis is in de Americana en het Singer-Songwriter genre.

Zijn laatste studio album “Standing in the light of a brand new day’ is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie met positieve nummers over hoop en vooruitgaan in het leven. Staand in het licht van een gloednieuwe dag, krijg je telkens weer een nieuwe kans om het verschil te maken. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd, maar aangezien dit album meer gearrangeerd is, voelde hij de behoefte om extra muzikanten uit te nodigen om deze nummers live te spelen. 

THE ARTISANS OF SOLACE

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee hij in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit contrabassist René Stock, één van de meest ervaren en gewaardeerde muzikanten uit Wallonië en Benoit Maddens, die ook in Guy’s vorige band “The Mighty Gators” de drums voor zijn rekening nam. Daarnaast vormen de twee jonge multi-instrumentalisten Tom Eylenbosch (piano & banjo) en Olivier Vander Bauwede (harmonica & elektrische gitaar), die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band.