Ga naar de inhoud

Live! Marble Waves

Op donderdag 25 Mei 2023 het laatste optreden van het tiende seizoen van Open Road Sessions in het Witte kerkje in Terheijden. Wij eindigen het jubileumseizoen in stijl met één van de meest veelbelovende bands in Nederland Marble Waves. Marble Waves is een jonge Nederlandse indie-folkband uit Amsterdam en Utrecht met pop en Americana-invloeden. Het eigen werk van de band doet denken aan Fleetwood Mac en Daryll-Ann en kenmerkt zich door dichtende teksten, dromerig gitaarspel en meerstemmige zang. 

De naam van de band bevat een subtiele tegenstelling: marmer heeft een vaste vorm, terwijl golven altijd bewegen en nooit in dezelfde vorm of plaats zullen blijven. De band bestaat uit zangeres Eveline Armina Haverlag, gitarist Frank Geerlings, drummer Rutger Louwerse, bassiste Amé Staal en Merel van ’t Hooft, gitaar.  

In november 2020 kwam de debuut-EP uit.  In de herfst van dit jaar verschijnt hun eerste volledige album, waarvan zij bij Open Road Sessions al een voorproefje zullen geven. Dus kom vooral langs en geniet van “Inventieve melodielijnen en harmonieën die zich in je hersenpan nestelen” (Written in Music).