Ga naar de inhoud

Live! Mercy John

Mercy John – de singer-songwriter die samen met Danny Vera “Roller coaster” schreef – laat met zijn laatste CD zien dat hij tot de beste Americana artiesten in Nederland behoort’ 

Op donderdag 16 februari 2023 ontvangen wij de uit Brabant afkomstige singer-songwriter gitarist Mercy John. Hij gooide hoge ogen met zijn eerste twee albums ‘This Ain’t New York’ en ‘Let It Go Easy’. Hij zal tijdens dit concert samen met zijn toetsenist Kirsten Boersma zijn nieuwe album “Nights on fire” dat oktober 2022 uit kwam presenteren. Mercy John’s songs klinken authentiek en geven je het gevoel dat hij echt iets te vertellen heeft.

Recensenten koppelen Mercy John’s naam aan die van Tom Petty, Ryan Adams en Bruce Springsteen. Niet de minsten, dus dat zegt wel wat. Hij wordt dan ook gezien als dé sensatie binnen de Americana-artiesten van Nederland. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum ‘This Ain’t New York’ volgde een aantal festivaloptredens en een tour met JW Roy en Danny Vera, de man met wie hij samen ‘Roller Coaster’ schreef, de nummer 1 uit de Top 2000 van 2020. 

Nights on Fire’, zo luidt de titel van het nieuwe langverwachte derde studioalbum van Mercy John. Het nieuwe 11 nummers omvattende album schreef Mercy John in de Covid-periode. Een tijd waarin ieders geduld op de proef werd gesteld, er steeds maar weer shows verplaatst werden en het succes van de mede-geschreven hit ‘Roller Coaster’ vooral op de radio te horen was en helaas niet live. Maar nu is het tijd voor iets anders, tijd om naar buiten te gaan: De nacht in. Om iets nieuws te ontdekken. Om het leven te vieren dat voor ons ligt, maar ook om het leven te vieren van diegenen die Mercy John helaas in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Want de nacht is ondoorgrondelijk, opwindend en verraderlijk tegelijk. Zeker wanneer ze in vuur en vlam lijkt te staan.