Ga naar de inhoud

Live! Michael McDermott (20-04)

In een eerdere aankondiging op deze website was een fout geslopen met betrekking tot de datum van zijn optreden. Vandaar nogmaals een aankondiging van zijn optreden. Op donderdag 20 april 2023 treedt de Amerikaanse singer-songwriter Michael McDermott op in het Witte kerkje in Terheijden. Michael McDermott heeft een prachtige rootsstem die de nodige vlieguren heeft gemaakt. Na een veelbelovend debuut heeft ie wel zo’n beetje alle highs & lows meegemaakt. 

Michael McDermott debuteerde in 1991 met “620. W. Surf”. Men vergeleek hem met Bob Dylan en Bruce Springsteen. Helaas kon Michael niet omgaan met de plots vergaarde roem. Drank, drugs en een celstraf volgden. Na zich twintig jaar van zijn leven te hebben overgegeven aan drugs en drank en daardoor heel veel heeft verziekt, heeft hij de weg teruggevonden en is sinds 2014 nuchter.  Uiteraard met professionele hulp en niet in de laatste plaats de ondersteuning van zijn vrouw Heather Lynn Horton en hun dochter hebben hem weer op het rechte pad doen geraken. 

En zoals een waar singer-songwriter betaamd schrijf je daar liedjes over. Zijn laatste Cd’s leiden tot lovende kritieken van Rolling Stone, The New York Times, CNN en The Washington Post, om er maar een paar te noemen. Zelfs Stephen King, de meester van de bestseller horror roman genre, genaamd McDermott “misschien wel de grootste onontdekte rock-‘n-roll talent van de laatste 20 jaar.”

Nu is er dit nieuwe (18de) album, de weerslag van een heftige tijd. De passievolle rock van McDermott speelt zich deze keer af op een fictieve straat die overal zou kunnen liggen: St. Paul’s Boulevard. De uit Chicago afkomstige zanger introduceert allerlei karakters die er een plek hebben gevonden. Jong en oud. Arm en rijk. Verloren zielen en lieden die als herboren weer nieuwe energie hebben gevonden.