Ga naar de inhoud

Live ! Shaye Zadravec (trio)

Op donderdag 23 mei 2024 staat het Witte kerkje in Terheijden in het teken van de buitengewone singer-songwriter Shaye Zadravec. Haar sterkste wapen is haar stem. De Canadese muzikante is nog jong, maar klinkt als een ervaren countryzangeres die nog één keer terugkijkt op haar leven. Voor dit bijzondere concert wordt Shaye begeleid door haar vaste gitarist Tim Leacock en als toetsenist niemand minder dan Bart de Win.

Deze veelbelovende artiest werd in 2021 ontdekt door niemand minder dan fan Chip Taylor, die haar unieke stem voorstelde aan de gerenommeerde Noorse producer Goran Grini. Het levert een bijzonder indrukwekkend rootsalbum en een grote belofte voor de toekomst op.  Op haar debuutalbum wordt ze omringd door ervaren Canadese muzikanten, die een geluid creëren dat doet denken aan de gouden dagen van de countrymuziek in de jaren 60 en 70. Met prachtig gitaarwerk en de onmiskenbare klanken van de pedal steel omhult dit geluid Shaye’s stem als een warme deken. Het albumdebuut van Shaye, getiteld ‘Here and Now’, ontving lovende kritieken van de pers en het publiek. 

Kom genieten van het laatste optreden van dit seizoen Open Road Sessions. Een avond vol muziek en indrukwekkende vocalen. Shaye Zadravec ze zingt met een gemak en comfort dat de luisteraar overspoelt, subtiel, gracieus, gewoon pure, onaangetaste schoonheid.