Ga naar de inhoud

Live ! Tim Easton (US) folk, rock en singer-songwriter

Op donderdag 1 december 2022 ontvangen wij de Amerikaanse singer-songwriter Tim Easton in het Witte kerkje in Terheijden. Tim Easton is een Amerikaanse gitarist en singer-songwriter die rock-‘n-roll, folk en Americana muziek speelt. Hij is een troubadour pur sang.  Rondtrekkend over de wereld. Leven voor en van muziek die weet wat het is om de wereld te verkennen en andere culturen te ervaren. Op dit moment woont Tim Easton in Nashville. Zijn muziekstijl laat zich het beste omschrijven als: roots, americana, blues en bluegrass. Rolling Stone Magazine loofde hem als “een romanschrijver met een groot gevoel van menselijkheid”.

De uit Acron, Ohio afkomstige singer-songwriter Tim Easton trok in zijn jonge jaren als straatmuzikant door Europa. Hij is duidelijk geïnspireerd door de in 2020 overleden zanger John Prine. De songs van Tim Easton zijn warm en gevoelig en er schuilt een traditie in van country en bluegrass. Zijn werk is tintelend en melodieus en doet ook wel denken aan het vroegere werk van John Hiatt bij wie hij ook veelvuldig in het voorprogramma zat. De stem van Tim Easton doet daar ook wel een beetje aan denken met de duidelijke rauwe rand en trouwens ook die van Randy Newman. Al met al een fraaie combinatie.

Het meest recente album van Tim Easton is “You Don’t Really Know Me”.  Tim schreef de songs voor dit album tijdens de Corona-pandemie. Het nummer “Real Revolution” vertoont duidelijke Dylan-invloeden. In “Voice On The Radio” brengt Tim een ode aan John Prine. Het album wordt in de muziekpers omschreven als “Sterk en zeer toegankelijk”.

Het concert begint om 20.30 uur, waarbij de zaal open zal zijn om 20.00 uur.