Ga naar de inhoud

Malford Milligan – Uitverkocht !

Update ! Door de versoepelingen per 25 september 2021 vervalt de 1,5 meter maatregel. Dit betekent dat wij dus voor het concert weer de normale zaalcapaciteit mogen gebruiken. Dit betekent dat wij meer bezoekers kunnen toelaten en dus meer mensen kunnen laten genieten van dit concert. Daarnaast betekent dit dan wij een show zullen hebben die begint om 20.30 uur, waarbij de zaal open zal zijn vanaf 19.45 uur. Dit betekent dat de bezoekers weer kunnen genieten van avondvullend optreden. Wij zullen dan wel iedereen om een Corona toegangsbewijs moeten vragen (vaccinatiebewijs of recente test). Dit betekent dat toegang uitsluitend op vertoon van geldige test of vaccinatie kan plaatsvinden. Zonder Corona toegangsbewijs dus geen toegang.

Het nieuwe seizoen van Open Road Sessions start op vrijdag 1 oktober 2021 in het Witte kerkje in Terheijden. Een ongebruikelijke avond, maar wel een avond die wij niet snel gaan vergeten. Wij hebben niemand minder dan Malford Milligan begeleidt door Jack Hustinx en Roel Spanjers weten te boeken voor het eerste optreden na alle Corona – perikelen. Wij zijn dan ook trots en blij dat zij komen optreden. 

Milligan tourde inmiddels enkele malen door Nederland en België met The Southern Aces waar zij naast de bekende poppodia ook te zien waren op gerenommeerde festivals als Blues Peer en Zwarte Cross. Op het moment is de band het middelpunt van de succesvolle theatertour ‘The Sound of The Blues & Americana’, gepresenteerd door Johan Derksen. 

Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. De soulzanger groeide als zwarte albino op in een gesegregeerd Texas waar hij zijn stem vond in de soul & blues. De raciale kwesties en de pijn die hij ervoer gedurende zijn jeugd, daar sprak de zanger nooit openlijk over. Op zijn nieuwe album ‘I Was A Witness’ durft Milligan deze verhalen op 62-jarige leeftijd eindelijk met het publiek te delen.

Was A Witness (verwacht in september 2021) is na Sweet Cherry Soul (2002) en Life Will Humble You (2018) het derde studioalbum dat Malford Milligan met zijn band Malford Milligan & The Southern Aces opnam onder leiding van gitarist en producer Jack Hustinx. Over Life Will Humble You schreef Altcountry het volgende; “Als Milligan zijn mond opendoet dan vraag je je even af of Otis Redding weer onder de levenden is. Of Eddie Hinton. Of Solomon Burke. Want ja, die stem… Wat een stem!”

In de jaren ’90 was de zanger de frontman van de ‘all-star band’ Storyville die hij samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan, oprichtte. De zanger werd door de jaren heen maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Tijdens In Terheijden zal hij in een intieme sessie spelen, waarbij hij begeleidt zal worden door Jack Hustinx en Roel Spanjers. 

Natuurlijk staat naast het bieden van mooie concerten uw veiligheid voorop en rekening houdend met de Corona – maatregelen.  Dit betekent dat wij 45 bezoekers per show kunnen toelaten op 1,5 meter afstand.  Deze optredens vinden plaats om 19.30 – 20.30 en van 21.30 – 22.30. Aangezien wij een maximaal 45 bezoekers per concert kunnen toelaten dienen de tickets vooraf online via de website www.openroadsessions.nl te worden besteld en betaald. De prijs is 17,50 euro voor een ticket.  Let er bij het bestellen op dat u de tickets voor de juiste tijd besteld.