Ga naar de inhoud

Open Road Sessions – 10 jaar !

In 2013 startte onder de naam Puur Wit de maandelijkse akoestische concerten in het Witte kerkje in Terheijden. De naam Puur Wit stond voor muziek in de pure vorm, geen poespas. Wit sloeg op de plek waar de concerten georganiseerd worden: het Witte kerkje in Terheijden. Echter met ingang van het seizoen 2020-2021 hebben wij toch gemeend de naam van onze concerten te moeten aanpassen. In deze periode waren er veel discussies omtrent racisme en ontstond het gevoel dat de naam Puur Wit mogelijk vreemd kon overkomen als je de achtergrond van de naam niet kent. Het spreekt voor zich dat wij wilde voorkomen dat wij geassocieerd werden met racisme louter door onbekendheid met de naam. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar een passende nieuwe naam die heeft geleid tot onze huidige naam:  Open Road Sessions.

Bij Open Road Sessions komen de artiesten alleen, als duo, trio of met een hele band. De stijl waarin de muziek wordt gespeeld is altijd persoonlijk en kan variëren van folk, blues en country tot rock en andere muziekstijlen. De naam Open Road Sessions verwijst naar een weg zonder einde of een weg die kan leiden naar verschillende bestemmingen. Dit geeft een gevoel van vrijheid en mogelijkheden. De ‘Open Road’ geeft de artiesten de vrijheid om de avond op eigen manier in te vullen en de bezoekers mee ‘on the road’ te nemen. 

Wij zijn een luisterpodium een podium dat specifiek een plaats wil bieden aan muzikanten en een publiek dat grote waarde hecht aan een ongestoorde muziekbeleving. Muziek kunnen horen en beleven zoals het bedoeld is, zonder ruis. Tevens hebben de concerten geen winstoogmerk. De opbrengst wordt gebruikt om de artiest en de randvoorwaarden voor het concert te financieren én voor het behoud van het Witte kerkje. 

Intussen zijn wij 10 jaar en 73 concerten verder en organiseren wij nog steeds met groot plezier concerten in het Witte kerkje in Terheijden. Ook zijn wij erg blij met de samenwerking met de vrijwilligers van het Witte kerkje. Zij zorgen, met veel enthousiasme, voor alle zaken rondom het concert (o.a. bar, inrichting zaal).  De afgelopen jaren hebben zij hard gewerkt aan de inrichting van het Witte kerkje en daarnaast zijn een aantal voorzieningen aangepakt die de concertbeleving verbeteren. Zo zijn er nieuwe stoelen, een professionele geluidsinstallatie en -professionele podium verlichting gekomen en hebben wij een extra verhoging op het podium. Kortom allemaal zaken die absoluut een bijdrage hebben geleverd aan de beleving van het concert.

Natuurlijk willen wij stilstaan bij het 10-jarig jubileum en willen wij dit vieren met een dubbelconcert op zondagmiddag 22 januari 2023 in het Witte kerkje in Terheijden. Deze middag zullen Roelofs & van Bommel en Guy Verlinde & The Artisans of Solace een optreden verzorgen.