Ga naar de inhoud

Puur Wit concerten wordt Open Road Sessions

Onder de naam Puur Wit startte in 2013 maandelijkse akoestische concerten in het Witte kerkje in Terheijden. De naam Puur Wit stond voor muziek in de pure vorm, geen poespas. Wit sloeg op de plek waar de concerten georganiseerd worden: het Witte kerkje in Terheijden. Intussen hebben er meer dan 50 concerten plaatsgevonden en weten de muziekliefhebbers de Puur Wit concerten te vinden en te waarderen.

Echter met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 hebben wij toch gemeend de naam van onze concerten aan te passen. Door de recente ontwikkelingen en discussies omtrent racisme ontstond het gevoel dat de naam Puur Wit mogelijk vreemd kan overkomen als je de achtergrond van de naam niet kent. Het spreekt voor zich dat wij willen voorkomen dat wij geassocieerd worden met racisme louter door onbekendheid met de naam. 

Dit betekent dat wij op zoek zijn gegaan naar een passende nieuwe naam die aan de ene kant de intentie achter de concerten goed weergeeft, maar ook meer internationaal is gezien het feit dat wij veel internationale artiesten en bands boeken voor onze concerten. Uiteindelijk heeft deze zoektocht geleid naar de nieuwe naam: Open Road Sessions.

Open Road Sessions, is dus de nieuwe naam voor de maandelijkse akoestische concerten met singer-songwriters uit alle windstreken die georganiseerd worden in het Witte kerkje in Terheijden. Artiesten komen alleen, als duo, trio of met een hele band. De stijl waarin de muziek wordt gespeeld is altijd persoonlijk en kan variëren van folk, blues en country tot rock en andere muziekstijlen.

Open Road Sessions verwijst naar een weg zonder einde of een weg die kan leiden naar verschillende bestemmingen. Dit geeft een gevoel van vrijheid en mogelijkheden. De ‘Open Road’ geeft de artiesten de vrijheid om de avond op eigen manier in te vullen en de bezoekers mee ‘on the road’ te nemen.

Open Road Sessions is een luisterpodium en is aangesloten bij het platform luisterpodia.nl. Dat is een groep kleine podia in Nederland die specifiek een plaats bieden aan muzikanten en een publiek dat grote waarde hecht aan een ongestoorde muziekbeleving. Muziek kunnen horen en beleven zoals het bedoeld is, zonder ruis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *