Ga naar de inhoud

Over ons

Over ons


Open Road Sessions is de naam voor de maandelijkse akoestische concerten met singer-songwriters uit alle windstreken die georganiseerd worden in het Witte kerkje in Terheijden. Artiesten komen alleen, als duo, trio of met een hele band. De stijl waarin de muziek wordt gespeeld is altijd persoonlijk en kan variëren van folk, blues en country tot rock en andere muziekstijlen.

Open Road Sessions verwijst naar een weg zonder einde of een weg die kan leiden naar verschillende bestemmingen. Dit geeft een gevoel van vrijheid en mogelijkheden. De ‘Open Road’ geeft artiesten de vrijheid om de avond op zijn eigen manier in te vullen en de bezoekers mee ‘on the road’ te nemen.

Luisterpodium
Open Road Sessions is een luisterpodium en is aangesloten bij het platform luisterpodia.nl. Dat is een groep kleine podia in Nederland die specifiek een plaats bieden aan muzikanten en een publiek dat grote waarde hecht aan een ongestoorde muziekbeleving. Muziek kunnen horen en beleven zoals het bedoeld is, zonder ruis.

Karakteristiek geluid
Open Road Sessions staat voor luisterconcerten waar de muziek centraal staat. Het Witte kerkje is vanwege de goede akoestiek zeer geschikt voor singer-songwriter optredens, de muziek komt er optimaal tot zijn recht. De unieke ruimte van het Witte kerkje draagt bovendien bij aan een intieme sfeer.

Geen winstoogmerk
Open Road Sessions heeft geen winstoogmerk. De opbrengst wordt gebruikt om de artiest en de randvoorwaarden voor het concert te financieren én voor het behoud van het Witte kerkje. Het Witte kerkje in Terheijden is goed bereikbaar en er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Optredens
Open Road Sessions vindt eens per maand plaats, in principe op de laatste donderdagavond van de maand, afhankelijk van de beschikbaarheid van de artiest. De deur is open vanaf 20.00 uur. De concerten beginnen om 20.30 uur en de avonden eindigen om uiterlijk 23.00 uur. Er zijn voldoende stoelen beschikbaar om in alle rust van de concerten te kunnen genieten.

Achtergrond
De concerten in het Witte kerkje in Terheijden zijn al gestart in 2013 op dat moment onder de naam Puur Wit hetgeen stond voor muziek in de pure vorm, geen poespas. Wit sloeg op de plek waar de concerten georganiseerd werden: het Witte kerkje in Terheijden. Dit initiatief was ontstaan vanuit een tweetal wensen. De Stichting exploitatie Witte kerkje Terheijden wilde het kerkje graag meer multifunctioneel gaan gebruiken om zo inkomsten te werven voor het behoud van het kerkje. Nico Vermeulen, muziekliefhebber en frequent concertbezoeker, had de wens om een singer-songwriter club op te zetten voor muziekliefhebbers in de regio Breda. Vermeulen organiseerde toen al enkele jaren thuisconcerten, en het was tijd voor meer.