Ga naar de inhoud

PUUR WIT presenteert: Vera van Heeringen (trio)

Op donderdag 25 april 2019 treedt Vera van Heeringen op in het Witte kerkje in Terheijden. Zij zal worden begeleid door Dave Luke (gitaar, mandoline) en Andy Seward (contrabas). Ja, ze is Nederlands. Maar ze woont in Wales, waar ze ook geregeld optreedt. En de muziek die Vera van Heeringen maakt is op en top Amerikaans. Zelden klonk een landgenote zo authentiek. Aanbevolen, zeker als je fan bent van Gillian Welch en Diana Jones.

Haar roots liggen in de keltische folk en dat wordt duidelijk in alles wat ze speelt. Bezield, intens. Haar gitaarspel is subliem en niet te evenaren.  Ze combineert haar eigen bezielde songwriting met de mooiste klanken op gitaar, mandoline en viool, met virtuoze ondersteuning van haar trio. Haar laatste CD “Proper Brew,” biedt een fraaie verzameling rootsy songs, waarvan Appalachenfolk en (in mindere mate) bluegrass de belangrijkste ingrediënten zijn. Grotendeels ingetogen en melancholiek, gezongen met een niet heel opmerkelijke maar wel erg prettige stem.

Haar live optredens zijn intiem en ingetogen, waardoor de muziek voor zichzelf spreekt. Gestript, krachtig en vol groove. Uitstekende flatpicking, wervelend  viool spel,  hartverscheurende teksten, haar natuurlijke stem en ritmische klanken maken haar live optreden een echte belevenis.

Ze tourt met  een solide akoestisch trio met harmonie koning Dave Luke op gitaar, zang en mandoline. Dave is de ruggengraat van vele hard werkende land bands en toerde uitgebreid met Nashville singer songwriter Gail Davies. Op contrabas heeft ze platenproducer Andy Seward. Andy maakte deel uit van folk Superstar Kate Rusby band en speelt momenteel met Martin Simpson en Brooks Williams.