Ga naar de inhoud

PUUR WIT presenteert: O’DREAMS

Het Iers/Nederlandse O’DREAMS timmert flink aan de weg in de internationale wereld van folk en singer/songwriters John Flierman (zang, gitaar, bodhran), Ed Veltrop (zang, accordeon, piano, toetsen) en Danny Guinan (zang, gitaar, mandoline). Ze zijn graag geziene gasten in de verschillende theaters, maar op donderdag 30 januari 2020 zijn ze te horen in het Witte kerkje in Terheijden. Zij zullen u meenemen op een muzikale reis door Ierland, waarbij ze zowel nummers uit eerdere shows als nieuwe nummers zullen spelen.

De wereld achter de pubs, pints en paddies: magische songs en bloedstollende verhalen over het echte Ierse leven. Verwacht daarom geen standaard Ierse ballads die iedereen in de pub luidkeels meezingt. Integendeel! O’DREAMS kiest voor de echte parels uit de Ierse muziekgeschiedenis en geeft ze eigenzinnige arrangementen mee. Op het theaterpodium voegt het drietal daar nog een flinke portie humor en zelfspot aan toe. Ze speelde niet alleen in Nederland en België, maar tourden in het verleden ook veelvuldig door Ierland en deden zelfs een reeks concerten in de Chinese steden Beijing en Shanghai.

Initiatiefnemer van O’DREAMS is Ed Veltrop. Op zijn twaalfde beklom hij het podium om er niet meer af te gaan. Na een lange carrière in de Nederlandse rockscene kruipt hij nu het liefst achter de piano of hangt hij de accordeon om zijn nek. Veltrop weet als geen ander met zijn uitdagende spel en uitstraling het publiek te bespelen.

John Flierman draagt de eretitel ‘The Dutch Christy Moore’. Een meer dan terechte verwijzing naar Ierlands grootste folkheld aller tijden, want hij brengt al een kleine twintig jaar op onvervalste wijze de mooiste Ierse en ook zelfgeschreven songs ten gehore.

Danny Guinan werd geboren en getogen in ‘the highlands of Ireland’. Daar ontwikkelde hij zich tot een singer-songwriter van formaat. Guinan maakte grote faam in Ierland, maakte de definitieve oversteek naar het vasteland, toerde er met zijn zelfgeschreven songs door Europa en nam diverse cd’s op. Met O’DREAMS graaft hij muzikale roots weer uit en stuit hij samen met zijn muzikale maten op pareltjes van Ierse songs.