Ga naar de inhoud

Live 12 mei ! Lynne Hanson & The good Intentions

Op Donderdag 12 mei 2022 ontvangen wij in het Witte kerkje in Terheijden Lynne Hanson & The Good Intentions. Twee jaar geleden was zij al voor haar optreden in Nederland, echter werd haar optreden geannuleerd door het ingaan van de Corona – maatregelen. Nu twee jaar later staat ze met haar nieuwe CD eindelijk op het podium bij Open Road Sessions.

Lynne Hanson is een uit Ottawa, Canada afkomstige singer-songwriter. Eerder trad ze op als solo act, maar de laatste jaren trekt ze met haar eigen band The Good Intentions (Blair Hogan – gitaar en zang en MJ Dandeneau – bas en zang) langs podia in Canada, de USA en Europa. Haar songs is waar het om draait, en die werden ooit omschreven als ‘je favoriete spijkerbroek, goed afgedragen met hier en daar een scheurtje’. Haar muziek is “Too tough for folk and too blues influenced for country”.

Haar geluid, een mix van roots en country, wordt vergeleken met dat van Lucinda Williams en Gillian Welch. Haar nieuwe album “Ice Cream In November” is net uit en is haar achtste haar negende soloplaat. Haar nieuwe album “It’s a glorious mash-up of Americana, folk and the occasional indie production song structure and sounds. There is a strong array of vibes on the album providing a little something for everyone and every mood” 

Als Lynne Hanson niet op pad is met haar band The Good Intentions, solo optreedt of in de studio zit heeft ze ook nog tijd om deel uit te maken van The Lynnes. Met mede-Canadees en bijna-naamgenoot Lynn Miles heeft dit duo met Heartbreak Song for the Radio de nodige prijzen in de wacht weten te slepen. Lynne ontving voor haar werk een aantal prestigieuze Canadese muziekonderscheidingen zoals de Canadian Folk Music Award in 2018.