Ga naar de inhoud

Live 21 april 2022: Hoth Brothers

Op donderdag 21 april 2022 treden de Hoth brothers op in het Witte kerkje in Terheijden.  Een mix van bluegrass en folk met prachtige vocale harmonieën. Hoth Brothers is het nieuwe project van de Amerikaanse singer – songwriter Boris McCutcheon en zijn muzikale kameraad Bard Edrington. Beide zijn hardwerkende mannen uit New Mexico die tussen het werken in de appelgaarden ook nog samen liedjes schrijven.  Hoth Brothers is een afkorting van ‘High On The Hog ‘die hier bijgestaan worden door bassiste Sarah Ferrell. 

De Hoth Brothers trakteren de luisteraars op een geweldige smeltkroes van Americana songs met steeds een andere touch. Van bluegrass, country, folk of blues tot aan een ballade, wals of a capella. Verbindende factoren zijn de prachtige stemmen van Bard Edrington, Boris McCutcheon en Sarah Ferrell met een herkenbare instrumentatie van de gitaar, banjo en de ‘upright’ bas als basis.

Op hun CD “Tell Me How You Feel” komen deze vragen voorbij: “How are you feeling?” What are you thinking? “How is this affecting you?” “How can we get through this together?Iedereen die houdt van het Americana genre met een traditioneel tintje en daarbinnen een heerlijke variatie aan stijlen, songs en stemmen is met dit album spekkoper. Aanrader