Ga naar de inhoud

Live 9 juni ! Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt

Het seizoen wordt, op donderdag 9 juni 2022, afgesloten door de meester-muzikanten Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt in het Witte kerkje in Terheijden. Al jaren was het mijn wens om deze top muzikanten een keer te kunnen boeken voor een optreden. 

Hoe goed kunnen drie stemmen bij elkaar passen? Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band, en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Drie karakteristieke leadzangers die met vakmanschap hun muziek brengen op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met een hoofdrol voor hun gloedvolle driestemmige samenzang.

Alle drie de heren zijn voortreffelijke instrumentalisten en songwriters. Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelt piano en Hammond bij o.a. JW Roy, Fréderique Spigt en Normaal. 

Eric van Dijsseldonk was de frontman van Smalltown Romeos (gitaarpop), voordat hij onder eigen naam, en later ook in zijn eigen taal, verder ging met mooie liedjes maken. Hij is ook de gitarist van o.a. Ricky Koole en Laura Vane & the Vipertones.

Wouter Planteijdt maakt al decennia lang de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht ook twee fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij veelvuldig actief als gitarist, songwriter en producer, o.a. bij Maarten van Roozendaal, Ma Rain en Bob Fosko.