Ga naar de inhoud

LIVE! DEN VAERTCANT KLAPSTOELCONCERT Timo de Jong & The Hello Darlins

Open Road Sessions gaat voortaan het nieuwe seizoen openen met een buitenconcert onder de naam Den Vaertcant Klapstoelconcert. De eerste editie is op zondag 1 september 2024, waarbij Timo de Jong en The Hello Darlinszullen optreden en het programma voor het nieuwe seizoen 2024-2025 bekend gemaakt zal worden. 

Het landgoed Den Vaertcant ligt in het mooie Brabantse land, even buiten de kern van Terheijden aan de Lageweg 50 in Terheijden. Op het landgoed zit Rozenkwekerij Van der Woning en is onderdeel van het landgoed en sluit naadloos aan op de omringende natuur. Ook is er een Orangerie die deel uitmaakt van het landgoed en geeft ons de mogelijkheid om bij slecht weer het concert binnen te houden.

Neem je klapstoel mee en kom genieten van de Canadese topmuzikanten The Hello Darlins en Timo de Jong een singer-songwriter uit het Noorden van het land. Alle ingrediënten voor een fantastische muzikale middag. U bent welkom vanaf 13.15 uur en het concert start om 14.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website www.openroadsessions.nl . 

Wij vragen je om met de fiets of te voet te komen als je uit de buurt komt, aangezien het aantal parkeerplaatsen beperkt is.

TIMO DE JONG

Singer-songwriter Timo de Jong ging van Meppel, naar Friesland, om nu vervolgens in Groningen te wonen. “Ik ben wel echt een kind van het Noorden”. Hij maakt country-, folk en rock ’n roll muziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zeshonderd keer op, waaronder twee keer Eurosonic Noorderslag en drie tours door Engeland.

THE HELLO DARLINS  

The Hello Darlins is een Canadese americana band en niet zomaar eentje. De bandleden behoren tot de meest gevraagde sessiemuzikanten in hun thuisland en hebben onder andere gespeeld met BB King, Shania Twain, Richard Marx en vele anderen. 

Zangeres Candace Lacina en toetsenist Mike Little kwamen elkaar in de wandelgangen van de studio tegen en besloten te gaan samenwerken en sessies op te zetten. Begonnen in 2016, eerst als duo, brengt The Hello Darlins in 2020 de internationale Americana-scene met een enorme klap met hun betoverende debuutalbum “Go By Feel”. Spoedig bleek dat zij in hun liveoptredens, in steeds wisselende bezettingen, dat hoge niveau wisten waar te maken en kreeg hun gedreven mix van country, blues en gospel met hartverscheurende ballades en montere countryrock ook op de podia meer dan pakkende uitvoeringen. De september ’24 tour van The Hello Darlins staat in het teken van hun nieuwe (dubbel-)album “The Alders & The Ashes”, een album dat in de internationale muziekpers terecht met groot enthousiasme is ontvangen.

The Hello Darlins maken een goed in het gehoor liggende mix van country, gospel en blues, die door het verzorgde samenspel soms doet denken aan het werk van Linda Ronstadt of The Eagles. Deze tour komen The Hello Darlins voor het eerst naar Nederland. The Hello Darlins komen met 5 bandleden te weten: Candace Lacina – zangeres, Mike Little – toetsenist, Kyle Mosiuk – gitaar, Brett Ashton – bass en Adam Dowling – drums.